domingo, 24 de enero de 2016

XERRICADA PER LA SERRALADA DE MARINA – CAP AL POBLAT IBERIC LES MALESES

Amb moltes ganes de continuar descobrint les riqueses que ens ofereix el Parc Natural de la Serralada de Marina, avui ens endinsem per descobrir una de les seves joies, el Poblat Ibèric de les Maleses.

Un jaciment que es troba en el cim d'un turo allargassat, a 462 metres d'altitud, amb una superfície d'uns 2000 m2.

El nostre camí comença a un accés al Parc de la Serralada de Marina que ens porta cap a la central elèctrica, i que va paral·lel a la Riera de Sant Ponç.

Passada la central, agafem la bifurcació de la dreta que ens fa travessar la riera a l'altra banda, i ens conduirà fins a l'Ermita de Sant Cebrià de Cabanyes.

En aquest tram del recorregut podem observar un cultiu de vinyes, molt proper a l'explotació de la pedrera de Can Donadeu.

Arribem a l'Ermita de Sant Cebrià de Cabanyes, punt de parada obligatòria per visitar el seu interior.

Continuem el nostre camí ascendent per arribar al Poblat Ibèric. Un camí amb una pista molt ampla però amb un desnivell considerable.

L'arribada al Turo de les Maleses ens ofereix unes sorpreses molt agradables. L'accés al Poblat Ibèric es fa per un estret laberint de vegetació, que ens porta directament a l'entrada del jaciment.

El Poblat es troba en un punt estratègic, ja que ens permet contemplat unes magnífiques vistes sobre els massissos del Montseny, Montserrat, el Prepirineu, el Vallès i el Maresme.

El jaciment es troba en bones condiciones arqueològiques, que permeten observar la distribució del poblat i imaginar els oficis que es Ibers desenvolupaven.

Finalitzada la visita al poblat, tornem camí al punt de partida per donar per finalitzada la nostra nova aventura per la Serralada de Marina.

Ha estat un viatge de 3000 anys enrere en la nostra imaginació, per conèixer mes a prop el llegat dels nostres avantpassats més propers.

Una forma diferent d'aprendre i de gaudir de la natura!

No hay comentarios:

Publicar un comentario